dimarts, 17 de maig del 2011

CONCURS LITERARI DE SANT JORDI. 6 de maig 2011

PRESENTACIÓ DE L'ACTE QUE ES VA FER AL PATI DE L'INSTITUT.

"El concurs de Sant Jordi i els premis els hem de veure com a culminació d’un treball que s’ha dut al llarg del curs.

El treball més visible és el que hem anat penjat a la cartellera del primer pis (on enguany veu poder veure uns haikus), o bé al bloc del departament de lletres, on hi ha activitats de diferents cursos.

Els rodolins i recomanacions de llibres que estan penjats a les escales i a la biblioteca són un regal que ens feu, que ens fem tots per compartir les ganes de llegir i d’escriure, d’imaginar i crear. Durant aquesta setmana, a les classes, també s’han fet algunes activitats literàries.

Us hem proposat utilitzar el llenguatge per expressar sentiments i sensacions, per imaginar nous móns i noves vivències... i l’hem acompanyat de llenguatge visual quan un hem proposat fer poesia visual, cal·ligrames o bé il·lustrar els vostres treballs. Avui, ens acompanyarà també el llenguatge musical.

Recordarem autors que abans de nosaltres han experimentat la creació literària i dels que tant podem aprendre.

En primer lloc, recordarem Joan Maragall del que es va celebrar el 150 aniversari, que en el seu “Elogi de la paraula” ens recorda que malgrat la diversitat de llengües, el llenguatge és universal.

En segon lloc, unes paraules d’en Màrius Torres, del que s’ha celebrat el centenari, ens recordaran com mitjançant les paraules podem expressar els sentiments més profunds.

I per últim, un fragment del discurs que l’escriptora Ana María Matute va pronunciar la setmana passada quan li van concedir el Premi Cervantes. Ella reivindica el conte o narració curta com un gènere literari important, narracions com les que escriviu vosaltres i com les que han estat premiades avui. I sobretot, reivindica la imaginació com un instrument per fer-nos més lliures i més creatius a l’hora d’afrontar els problemes de la vida real. Més creatius per adaptar-nos a situacions noves en aquest món que canvia tant de pressa.

En aquest acte de lliurament de premis del Concurs literari hi haura fragments musicals. Es llegiran els 1rs Premis de poesia i també hi haurà un petit homenatge al poeta Màrius Torres."


http://issuu.com/Serrat/docs/llibret_st_jordi_