dijous, 5 de març de 2015

MAR I CEL, EL MUSICAL. ANEM AL TEATRE 3r d’ESO 18.2.2015.Al Teatre Victòria, vam poder gaudir d’aquesta adaptació de l’obra de l’Àngel Guimerà feta per la Companyia de Dagoll Dagom  que compleix uns esplendorosos quaranta anys.
L’espectacular posada en escena ens desvetlla una història on l’amor s’enfronta a una societat intolerant i injusta.
 
A classe vam parlar del context històric, de l’expulsió dels moriscos, dels jueus i dels inicis de persecució del poble gitano a la península. Van recordar altres situacions històriques on la intolerància i la neteja ètnica havia provocat grans tragèdies humanitàries, com la que es descriu a l’obra.
També va ser una bona ocasió per constatar que totes les societats són diverses i vam posar en valor la diversitat com a riquesa. 

“Al meu entendre, la diversitat ha d’existir. Si no poguéssim preguntar, si no poguéssim esbrinar el que altres cultures ens han d’ensenyar sobre les seves creences o coneixements, no hauríem arribat fins on hem arribat.
Imaginar-se un món en el que les persones concentrades en cada continent són iguals per a mi és difícil. La idea que defenso és que sense diversitat no hi ha sorpresa. El  que significa que, sense diversitat, la vida seia simple: les mateixes robes, les mateixes costums i menys preguntes.
Hem de començar a respectar a persones que no són els nostres iguals perquè, encara que no ho sabem, ens fan un bé enorme. Amb convivència creix l’alegria de tots i cadascun dels ciutadans que vivim en un mateix lloc.”  Amel El-Bahja Montferrer, 3r d’ESO  
                                                                                        Fotofrafies: Andrea Lemonche 3r d'ESO
http://www.teatrevictoria.com/ca/mar-i-cel/