dijous, 24 de febrer de 2011

1r ESO: ENS VISITA FERNANDA ARIÑO PER PARLAR DE POESÍA

La Fernanda Ariño va venir a visitar els alumnes de 1r d’ESO. A mi m’han agradat molt alguns dels haikus que són al seu llibre. Hi ha que s’entenen millor si veus la imatge. Gala M.
La Fernanda era professora de l’IES Josep Serrat i Bonastre. Feia reforç als nens sords. De jove llegia poemes i allò la va inspirar, però qui la va inspirar més va ser la Maria-Mercè Marçal. Va guanyar un premi i un accèssit i li van publicar poemes al diari La Vanguardia. Albert R.
Després, veient que alguns premis havien estat atorgats a uns poemes que es deien HAIKUS, va començar a fer aquest tipus de poemes de tres versos, molt populars al Japó. Ella fa uns llibrets amb els seus haikus amb unes imatges que els il•lustren. Arnau R.
Escriu sobre fets quotidians que li passen i llavors els passa a poesia. Avui quan ha vingut m’he sentit força afortunada ja que no conec molts poetes o poetesses. Tànit L.


Per mi la visita de la Fernanda va ser molt interessant. Ens va explicar que ella es va dedicar als Haikus quan es va jubilar. Ens va explicar què volien dir alguns que no enteníem. El que em va interessar més és que són de la seva vida quotidiana i ella ho expressa en forma de haikus. Inmaculada A.
Ens ha dit que a partir d’ara tots els que faci seran sense títol.Iria O.
... perquè el haiku ja mostra el concepte, no el títol. Arnau R.
Ens ha explicat que té una amiga que fa teatre i també és actriu i va tenir la idea de fer una representació dels seus haikus amb música i dansa. Despés van fer un llibret i un CD. Mateo S.
M’agrada perquè unes amigues li van ajudar a aconseguir una petita fama. També m‘agrada perquè expressa els seus sentiments en un poema. Jerome L.

Quan va venir la Fernanda li vam donar els nostres haikus i poesies i també les il•lustracions dels seus haikus. Li van agradar molt i a nosaltres la seva visita. A mi personalment m’ha agradat molt l’activitat que hem fet de poesia i sobretot m’han agradat els poemes de la Fernanda perquè sempre tenen un secret amagat. Mireia M.

A mi m’ha agradat molt la manera com pots expressar diversos sentiments fent relació amb una fruita, un objecte, un animal... He trobat molt interessants les comparacions, personificacions i les metàfores perquè et fan expressar sentiments d’una manera diferent. Crec que totes les escoles haurien de tenir la sort de parlar amb una bona escriptora com la Fernanda. Alba A.

Jo crec que aquesta visita ha estat molt interessant. És una persona molt agradable i sàvia. Hem estat parlant sobre els seus haikus... tractaven de les seves experiències viscudes: l’amor, l’amistat.. En general la poesia i tot el que hem treballat ha estat molt divertit i també hem treballat molt dur per tal de poder obtenir un bon treball. Ha valgut molt la pena aquesta experiència. Anna S.

Jo opino que poder tenir una poetessa a classe és una experiència única i molt interessant, ja que ens va explicar les diferents coses i moments en que ella s’inspirava A mi m’ha agradat molt treballar la poesia a classe perquè és una forma d’expressar-te molt especial, interessant, imaginativa i molt bonica a la vegada. Bàrbara del C.


Ens ha llegit un haiku que ha fet després d’estar una tarda comentant poesies amb alumnes de 3r d’ESO del nostre institut que deia:

Dels nens, mirades
i dels joves recullo
vides en alça.
Shahira A.
I ens ha fet un encàrrec pel seu nou haiku: vol que li fem arribar fotografies de mirades de nens i joves, fetes per nosaltres. A mi m’ha semblat una experiència emocionant que m’agradaria repetir algun dia. Júlia M.

http://issuu.com/Serrat/docs/haikus_fernanda_ari_o_il_lustrats