dilluns, 11 d’abril del 2016

Fem contes de ciencia. XIV Edició del concurs 2016 COSMOCAIXA



Aquest concurs es convoca amb l'objectiu d'estimular l'interès pels temes de ciència i el pensament científic entre els estudiants, ja siguin petits o joves, amb la intenció de potenciar la creació d'obres literàries o plàstiques que tractin la ciència amb imaginació i valor científic. 

La ciència i la tecnologia formen part de les nostres vides: expressar una idea en una narració contribueix a la millor comprensió d'aquesta idea, per això entenem que un concurs de contes és una gran oportunitat per fomentar l'interès per la ciència...
Els contes de la Yaiza i en Tipu, de 2n d'ESO, han estat els seleccionats per a participar-hi.


Aquest curs hem celebrat l'Any internacional de la llum.
http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2015/anyllum
Des de la Biblioteca de l'institut s'ha fet una exposició i s'han dinamitzat diverses activitats. Dins d'aquesta celebració, hem proposat als nostres alumnes de 2n d'ESO que escrivissin un conte de ciència sobre la llum. 
Un cop triat el tema, es van documentar a classe de Ciències experimentals i el procés d'escriptura es va dur a terme a les classes de Llengua catalana. Ha estat una proposta transversal duta a terme pel professorat dels dos Departaments que eixampla el ventall de tècniques d'escriptura i l'interès pels temes científics.
Finalment hem proposat a l'alumnat que il·lustrés els seus contes i hem pogut comptar també amb el llenguatge visual.