divendres, 5 de febrer del 2010

ENTREVISTES A FAMILIARS SOBRE LES GUERRES. 1r d'ESO


Aprofitant que durant les vacances de Nadal sol reunir-se la família, els alumnes de 1r d'ESO van triar algun familiar o conegut que podés explicar les seves vivències sobre algun conflicte armat. Volíem que, ja que el 31 de gener es celebra El Dia Escolar per la no-violència i la Pau, els nois i noies s'acostessin als drames personals de la població que viu una guerra o dictadura.

Aquesta activitat també els permetia conèixer millor la seva història familiar, i de retruc la col·lectiva, a través del testimoni d'una persona afectivament propera.

A classe vam compartir informacions sobre les vivències de la nostra Guerra Civil, els refugis, els camps de refugiats a França, la postguerra i el franquisme. També, la postguerra de la Segona Guerra Mundial, el Mur de Berlín, la dictadura militar xilena i l'argentina així com testimonis de la guerra dels Balcans.
Aquí en teniu una mostra. Són les que els alumnes i les seves famílies volgut que es publiquessin. Volem agrair-lis la seva col·laboració i els testimonis gràfics aportats.

http://issuu.com/Serrat/docs/2010_1_entrevistes_guerra_1reso

2 comentaris:

Ruth Guinovart (professora de Llatí i Grec de l'Institut Josep Serrat i Bonastre ha dit...

M'ha encantat aquesta activitat de l'entrevista. Felicitats, nois i noies de 1r d'ESO. L'experiència i saviesa de la gent gran és impagable.

Joan ha dit...

Molt bé per als alumnes que han fet les entrevistes, però quantes coses saben els avis i quanta sabiesa es pot perdre si no els escoltem.
Joan